چهارشنبه 28 شهریور 1403
EN

خبرگزاري

دستورالعمل اخیر ضوابط نقل و انتقال اسناد عمره مفرده

 

 

 

 

 

 

نقل وانتقال اولویت های تشرف عمره:

1-  انجام کلیه مراحل نقل وانتقال اولویت‌های تشرف عمره با مراجعه حضوری طرفین( انتقال دهنده و گیرنده) بهمراه اصل شناسنامه وکارت ملی و کارت ثبت نامی عمره  فقط در دفاتر زیارتی دارای مجوز نقل وانتقال درسطح استان/شهرستانها قابل انجام و پیگیری است و سازمان و مدیریت های دفاتر حج وزیارت استانها مسئولیتی در قبال آندسته از انتقال و توافقات که به هرشکل درخارج دفاتر زیارتی تنظیم هماهنگ و توافق شده باشد ندارد.

تذکر 1- اسامی و مشخصات دفاتر زیارتی دارای مجوز  با مراجعه به بخش مربوطه در پایگاه وسامانه مدیریت حج وزیارت هریک استانها قابل رویت وکنترل است.

2-اولویت‌های تشرف به عمره (از 1 تا 300) مربوط به ثبت‌نام‌های عمومی بانک سال 1387 بانک ملت به مبلغ ودیعه گذاری پنج میلیون ریالی و بیست و پنج میلیون ریالی و اولویت های (301 تا 600) مربوط به ثبت نام های عمومی سال 1390 بانک های عامل ملت وملی ایران با مبالغ ودیعه گذاری  هشت میلیون ریالی و  شش میلیون ریالی وفق ضوابط ومقررات مربوطه درصورت طی شدن مراحل مربوطه در دفاتر زیارتی مجاز قابل رسیدگی و قابل واگذاری میباشد.

3- دفاتر زیارتی با حضور طرفین ، تکمیل برگه درخواست و توافق طرفین ،کنترل و اسکن مدارک  ودرج در سامانه ، اخذتائیدیه نهایی از دفتر حج وزیارت استان،با ارجاع افراد به بانک عامل، تنها مجوز انتقال اولویت تشرف فرد انتقال دهنده به حساب مشخصی که انتقال گیرنده در بانک مربوطه (به مبلغ 8 میلیون ریال برای افراد بالای10سال و6 میلیون ریال برای افراد زیر 10 سال) افتتاح مینماید را  بصورت سیستمی و با معرفینامه صادر مینمایند.

تذکر مهم 2: دفاتر زیارتی و بانک عامل هیچ مسئولیتی در پرداخت اصل و سود مبلغ ودیعه گذاری شده از سوی انتقال دهنده به انتقال گیرنده ندارند بدیهی است چنانچه توافقی دراین بین وجود باشد، شخص انتقال دهنده یا نماینده قانونی وی  میبایست با حضور دربانک بعد از انتقال اولویت شخصا اقدام به برداشت از حساب خود وپرداخت به انتقال گیرنده می‌نماید.

4- قبوض ودیعه گذاری خارج از اولویت های ذکر شده در بند 2 ارزش و اعتباری برای تشرف  و هرگونه نقل وانتقال را نداشته و دارندگان اینگونه قبوض میبایستی برای رسیدگی به وضعیت قبض خود به یکی از شعب بانک ملی مراجعه نمایند.

5- انتقال بار دوم اولویت ها ذکر شده در بند 2 تنها چنانچه بین انتقال دهنده و گیرنده نسبت خویشاوندی وجود داشته باشد،  (قابل اثبات با مدارک شناسنامه ای و  با ارائه  به دفاتر زیارتی) فقط برای یکبار مجاز است .

6- با توجه به مراتب فوق و روان‌سازی کلیه مراحل نقل و انتقال، دفاتر زیارتی با پراکندگی که در سراسر کشور داشته به سهولت نیز قابل دسترسی ومراجعه میباشند بعنوان امین و مشاور هموطنان عزیز در امور نقل وانتقال، آمادگی ارائه خدمات لازم دراسرع وقت درچارچوب ضوابط ابلاغی(بدون نیازبه هیچگونه مراجعه ای از سوی متقاضیان به دفاتر حج وزیارت استانها) را خواهند داشت.

7- دفاتر زیارتی جدول ونرخ حق الزحمه تعیین شده بابت ارائه خدمات فوق را در محل دفتر نصب نموده و خارج از مبلغ تعیین شده مجاز به دریافت هیچ گونه وجه اضافی تحت هیچ عنوانی را ندارند.

8- سازمان تاکید دارد تا از مراجعه به مراکز ، افراد واسطه و سودجو که خارج از رویه وفق الاشاره و با وکالت نامه اقدام به خرید و فروش کارت‌های ثبت نامی عمره مینمایند جدا خودداری نموده و هرگونه درخواست را تنها از طریق دفاتر زیارتی مجاز در نزدیکی محل سکونت خود دنبال و پیگیری نمایند و به واسطه بهره‌مندی از سود بالاتر در فروش و یا تخفیف بیشتر در خرید، اغفال افراد، مراکز وتراکت‌های تبلیغاتی نشوند. بدیهی است هرگونه هماهنگی ، توافق و حتی وکالت نامه‌ی تنظیمی هیچ تضمینی درپذیرش و قبول امر انتقال را بدنبال نداشته ضمن آنکه به لحاظ ماهیتی نیز قابل ابطال بوده و میتواند محل بروز مشکلات عدیده‌ای نیز باشد.

9- طبق بخشنامه شماره 1401/500/15459مورخ 1401/09/07سازمان حج و زیارت به دفاتر استانی، دفاتر زیارتی در سطح استان که دارای مجوز نقل و انتقال می باشند،  

بابت انجام فرآیندوفق ضوابط و دستورالعمل‌های مربوط، برای انتقال قبوض ودیعه‌گذاری عمره مفرده مبلغ یکصد و پنجاه هزار تومان  از هریک از طرفین نقل و انتقال ( متعاملین ) دریافت می نمایند. 

دریافت هرگونه وجه اضافی خارج از نرخ مصوب مطلقاً تحت هیج عنوانی مجاز نبوده و با افراد خاطی برخورد لازم صورت می گیرد.