پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403
EN

خبرگزاري

صدور ویزای الکترونیکی حج از اواخر خرداد آغاز می‌شود/کاهش زمان اقامت زائران در مدینه

  • 01 خرداد 1397
  • 10:52
  • حج تمتع
  • 73 دیدگاه
  • 478 بازدید
  • Article Rating
صدور ویزای الکترونیکی حج از اواخر خرداد آغاز می‌شود/کاهش زمان اقامت زائران در مدینه

حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت درباره احتمال افزایش سهمیه حجاج اظهار داشت: با توجه به قول‌های ضمنی عربستان، تلاش زیادی کردیم که سهمیه بیشتری را از عربستان دریافت کنیم، اما محدودیت اسکان در شهر مدینه، باعث شده عربستان امسال به هیچ کشوری این سهمیه اضافی را ندهد.

ویزای حج الکترونیکی صادر می‌شود

وی همچنین درباره تمهیدات صورت گرفته برای صدور ویزای حج، گفت: ویزای حج امسال نیز الکترونیکی صادر می‌شود که مقدمات آن فراهم شده و در حال ثبت اطلاعات زائران هستیم تا پس از تایید، ویزاها چاپ شود؛ صدور ویزای حج از اواخر خرداد آغاز می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره اقدامات صورت گرفته برای تامین ارز حج افزود: تامین ارز برای تهیه خدمات مورد نیاز زائران در عربستان حائز اهمیت است که با همکاری بانک مرکزی در اسفندماه سال گذشته با تخصیص ارز به نرخ حدودی ۳۹۰۰ تومان، ارز تامین شده اما همچنان در تلاش هستیم تا به عربستان منتقل شود.

کاهش زمان اقامت زائران در مدینه

محمدی در ادامه به وضعیت اسکان زائران در شهر مدینه و تخریب هتل‌های اطراف مسجدالنبی (ص) افزود: در مکه وضعیت هتل‌ها مناسب است، مشکلی برای اسکان وجود ندارد، اما در مدینه، از چهار سال پیش طرح توسعه مسجدالنبی (ص) شروع شد و با تخریب هتل‌های منطقه مرکزی، مدینه با کمبود جدی هتل مواجه شد که البته این مشکل همه کشورها را درگیر کرده و مدت زمان اقامت زائران را به حداقل رسانده است. در گذشته زائران ۱۰ تا ۱۵ روز در مدینه اقامت داشتند، اما اکنون نهایت زمانی که درنظر گرفته شده شش روز است.

وی با بیان اینکه اگر حجاج قرار باشد اقامت بیشتری در مدینه داشته باشند، دست‌کم باید به میزان ۵۰ درصد هتل‌های مکه در شهر مدینه ساخته شود در غیر این صورت زائران فشار زیادی را متحمل می‌شوند، افزود: چادرهای منا و عرفات گنجایش این تعداد زائر را ندارد و حجاج باید کمبود و تنگی جا در عرفات و منا را تحمل کنند.

محمدی درباره سفر اخیرش به عربستان گفت: در زمان برقراری روابط، این ترددها برای برنامه‌ریزی و تسهیل خدمات در حج که عملیاتی سنگین به شمار می‌آید، مستمر انجام می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: از جمله کارهایی که در این ترددها به سرانجام رسید، پروژه آشپزخانه مرکزی مکه بود پس از ۱۵ سال در زمان توقف حج از بین رفت و فقدان آن در سال گذشته مشکلاتی را بوجود آورد، هرچند که فشار و آسیب آن به زائر تحمیل نشد. اکنون این مشکل برطرف شده و آشپزخانه‌ دیگری با ظرفیت پخت ۸۰ هزار پرس غذا در روز با سرمایه‌گذاری عربستانی‌ها و مطابق استاندارد و نیاز ما، برای حج امسال در حال آماده شدن است.