جمعه 07 اردیبهشت 1403
EN

خبرگزاري

برگزاری کارگاه آموزشی توجیهی ویژه سرگروههای زائرین اربعین حسینی (ع)/30توصیه به زائرین اربعین حسینی

برگزاری کارگاه آموزشی توجیهی ویژه سرگروههای زائرین اربعین حسینی (ع)/30توصیه به زائرین اربعین حسینی

کارگاه آموزشی توجیهی ویژه سرگروههای زائرین اربعین حسینی (ع) که در سامانه سماح ثبت نام نموده بودند در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی مرکز استان برگزار گردید.در این جلسه  که راس ساعت 9 صبح روز شنبه مورخ 1/8/95  به ابتکار مدیریت حج و زیارت استان خراسان جنوبی برپاشده بود پس از تلاوت آیاتی از کلام ا... ، آقای نوفرستی مدیر حج و زیارت استان خراسان جنوبی،حجج اسلام آقایان اوحدی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت استان و مشرفی مدیر حوزه های علمیه استان خراسان جنوبی و امام جمعه موقت مرکز استان به ایراد سخنانی پیرامون احکام، بایدها و نبایدهای سفر و توصیه های ضروری جهت آکاه سازی سرگروههای زائرین اربعین حسینی که بهمراه اعضای گروه خود در سال جاری قصد شرکت در راهپیمایی با شکوه اربعین را دارند پرداختند.شایان ذکر است در پایان جلسه بروشور و کتب راهنمای سفر اربعین به زائرین ارائه گردید. اهم نکات و توصیه های ذکر شده به شرح ذیل میباشد:

1-زائرین عزیز جهت دریافت روادید (ویزای) کشور عراق، صرفاً در سامانه سماح ثبت نام نمایید.

2- هموطنان گرامی با داشتن گذرنامه معتبر (دارای حداقل 6 ماه اعتبار از زمان اعزام) و از طریق مرزهای قانونی نسبت به خروج از کشور و بازگشت به کشور اقدام نمایید.

3-کلیه مقررات خروج از کشور ناظر بر ایام اربعین نیز خواهد بود. بنابراین افراد ممنوع ‏الخروج، سربازان و مشمولین وظیفه، زندانیان و محکومین، اجازه خروج از کشور را نداشته و خروج کارکنان دستگاه‏‌های خاص منوط به طی مراحل قانونی خود می باشد.

4- نسبت به برنامه ‏ریزی سفر به‌صورت کاروانی و یا گروهی اقدام کرده و در طول سفر ارتباط با همراهان خود را حفظ نمایید.

5- به منظور حفاظت از مدارک خود و پیشگیری از مفقود شدن آنها، در ورود به عراق از همراه داشتن مدارک غیرضروری اعم از شناسنامه، کارت ملی، کارت‏های اداری، کارت‏های بانکی، پایان خدمت، گواهینامه رانندگی و ... خودداری کنید. قابل ذکر است این‏گونه مدارک در داخل کشور عراق کاربردی ندارند.

6- یک نسخه کپی از گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی خود را در مکانی مجزا از گذرنامه همراه داشته باشید تا در صورت مفقود شدن گذرنامه، امکان تسهیل و تسریع در مساعدت‌‏های قانونی وجود داشته باشد.

7- حتما کوله‌ای انتخاب کنید که جادار و برای مسافت‌های طولانی مناسب باشد. کوله‌هایی که محل اتصال بندهای شانه‌ای با کتف‌ها و اتصال پشت کوله با کمر دارای محافظ‌هایی برای کاهش فشار و جلوگیری از عرق کردن محل‌های تماس است، برای پیاده روی‌های طولانی مناسب‌تر است.

8- در طول حدود ۱۰ روزی که سفر پیاده روی طول می‌کشد، احتمالا حداکثر یکی دو بار امکان استحمام فراهم می‌شود. با این حال حتما حداقل دو دست لباس زیر به همراه داشته باشید. غیر از این، مواد شوینده برای استحمام و شست و شوی لباس هم همراه خود ببرید.

9- اگر توانستید لباس بادگیر همراه داشته باشید، بهتر آن است که بادگیرهای بارانی با خود ببرید. اگر در مسیر باران ببارد، این لباس می‌تواند شما را از خیس شدن حفظ کند.

10- حتما نخ و سوزن هم همراه ببرید تا اگر کوله پشتی یا چادر مسافرتی یا لباس‌ها دچار پارگی شد بتوانید آن را ترمیم کنید.

11- قرص سرماخوردگی، داروهای مربوط به درد عضلانی مثل پیروکسیکام، داروهای استروئیدی که معمولا برای درمان عرق سوز شدن پوست به کار می‌رود و به پودر بچه معروف است و کپسول‌های چرک خشک کن معمولی هم با خود ببرید تا اگر نیاز شد از آن استفاده کنید. هر چند در مسیر مراکزی به عنوان درمانگاه‌های سیار وجود دارد.

12- با توجه به این که موکب‌ها به وفور در مسیر حضور دارند و از زائران پذیرایی می‌کنند، در همراه داشتن خوراکی به حد لزوم کفایت کنید.

13- بعضی برای پیاده روی کفش‌های کتانی یا حتی پوتین به پا می‌کنند، در صورتیکه این کفش ها باعـث ایجـاد درد و  تاول پا می‌شود. بهترین کفش برای پیاده روی‌های طـولانی

دمپایی است. سعی کنید یک دمپایی یا سندل مناسب با پاهای خود را برای پیاده روی مهیا کنید.

14- هرچند در عراق دلار و ریال ایران را هم قبول می‌کنند، ولی سعی کنید حتما دینار عراق را هم همراه داشته باشید تا اگر نیاز شد بتوانید از آن استفاده کنید.

15- بهترین مسیر انتخابی زائرین محترم جهت برنامه پیاده روی از نجف به کربلا مسیر نجف- حیدریه- کربلا می باشد. مسیریادشده کوتاه ترین،پرترددترین،امن ترین و مشهورترین مسیر دسترسی نجف به کربلا ومحور اصلی پیاده روی زائرین اربعین می باشد و امتداد آن از سمت جنوب به شمال می باشد. این جاده به صورت دومسیر رفت و برگشت بزرگراهی و یک مسیر پیاده روی بوده که به مسیر یا حسین مشهور است و طول آن برابر 82 کیلومتر می باشد که از ابتدای آن در هر 50 متر یک میله در وسط جاده نصب شده است تا به عنوان نشانه ای برای مردم و زایرین پیاده باشد. این میله ها از عدد 1 تا 1452 از خروجی شهر نجف شماره گذاری شده اند ( البته از میدان ثوره العشرین شهر نجف تا خروجی شهرنیز 182 میله شماره گذاری شده که پس از پایان آنها میله های اصلی آغاز می گردد ).در سمت راست این جاده تعداد زیادی حسینی (موکب ثابت)وجود دارد و در ایام اربعین ، نیمه شعبان و ..نیز تعداد زیادی چادر (موکب متغیر )  در این مسیر برپا می شود و از زایرین پذیرایی به عمل می آید. همچنین در این جاده چندین درمانگاه و پست درمانی جهت درمان زایرین برپا شده است.

16- گروه‌ها یا دوستانی که با هم در پیاده روی شرکت می‌کنند سعی کنند همیشه دو قرار با هم بگذارند، مثلا بگویند فلان ساعت پای فلان عمود باشید تا اگر کسی خودش را به قرار اول نرساند، بتواند در قرار دوم سایر اعضای گروه را پیدا کند.کسانی هم که می‌خواهند همدیگر را راحت‌تر پیدا کنند می‌توانند پشت کوله‌های خود جای علم تعبیه کنند و پرچم‌های مشترکی را بر سر چوب‌هایی یک متری نصب کنند یا کوله‌هایی همرنگ داشته باشند.

17-سعی کنید روز حرکت و شب استراحت کنید، زیرا هم مسیر امن‌تر و هم هوا گرم‌تر است. معمولا اگر تا قبل از غروب آفتاب جای خود را در موکب‌ها برای استرحت شبانه مشخص نکنید، مجبور می‌شوید در خارج از موکب و در فضای آزاد، که هوای آن جا بسیار سرد است جا بگیرید.

18- مسیر نجف تاکربلا معمولا درسه روز طی می‌شود، هرچند کسانی که آمادگی بدنی بهتری دارند میتوانند درکمتراز این زمان نیز راه را بپیمایند. بهتراست قبل ازشروع پیاده روی، مسیر را به سه قسمت تقسیم کنید تا راحت‌تر بتوانید به مقصد برسید.

19- بهتر است در مسیر گروه‌های مختلفی تشکیل شوند و به صورت دسته‌های عزاداری نوحه‌هایی را زمزمه کنند. حتی اگر میسر باشد خواندن زیارت عاشورا و تهجد در مسیر بسیار خوب است.

20- بسیار پیش می‌آید که زائران ایرانی به خاطر این که فکر می‌کنند عراقی‌ها زبان فارسی را متوجه نمی‌شوند، بحث‌هایی را درخصوص رژیم بعث و جنگ هشت ساله مطرح وآن را به عراقی‌ها نسبت می‌دهند. در حالی که اختلاط با مردم ایران و رفت و آمد زائران ایرانی در طـول سالیان اخیر باعث شده است اکثر مـردم عـراق زبان فارسی

را خود بلد باشند و از این حرف‌ها آزرده شوند. هر چند ممکن است به خاطر مهمان‌نوازی و پذیرایی از زائران اباعبدالله(ع) به روی خود نیاورند.

ضمناً ورود به مسائل قومیتی و اختلافات عقیدتی ممکن است به ایجاد درگیری و سوءاستفاده دشمنان منجر شود.

21- در هر مکانی خلق و خوهای مختلفی هست، در مراسم پیاده روی هم مواظب افراد سودجویی که می‌خواهند از زائران اخاذی کنند باشید.

22- حمل،نگهداری و مصرف مواد مخدر و داروهای کدئین دار در کشور عراق ممنوع بوده و زائريني كه اقدام به اين كارنمايند تبعات سوئي را متحمل شده كه از جمله آن حبس هاي طولاني مدت در زندان هاي عراق مي باشد.

23-زائرین گرانقدر بعنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و سفیران انقلاب اسلامی در کشور عراق، الگوی زائرین و مردمان سایر کشورها شناخته می شوند لذا انتظار میرود در برخورد با دیگر زائرین، در رعایت شئونات و حجاب اسلامی بویژه بانوان کوشا باشند.

24- در صورت وقوع انفجارهاي تروريستي از تجمع در محل حادثه اكیداً پرهيز نموده و سريعاً محل را ترك نماييد .تجربه نشان داده انفجارهاي بعدي در پي انفجاراول رخ خواهد داد.

25- با توجه به پياده روي در ايام اربعين، توصيه مي شود از مواكب مستقر در مسير تردد زائرين كه بيشتر از ساير اماكن تحت نظارت تيم هاي امنيتي ميباشد، برای استراحت استفاده گردد.

26-با توجه به سوء استفاده سارقين حرفه اي از محل هاي پرازدحام همچون حرمها، سيطره ها، معابر پر تردد و ... براي انجام سرقت با روش هايي مانند جيب بري با استفاده از تيغ، كف زني به بهانه تبديل دلار به دینار و فروش البسه ، ایجاد درگیری صوری با هدف انجام سرقت و ... به زائرين توصيه مي شود مراقبت لازم را نسبت به وجوه نقد ، تلفن همراه، مدارک و اشیاء قیمتی خود داشته باشند.

27- تأكید مي شود زائرين زن از تردد انفرادي به بازار، معابرخلوت و ... خودداري و از سوار شدن به خودروهاي متفرقه و ناشناس پرهيز نمايند.

28- بكوشيد در طول سفر پرخوري نكنيد تا مي توانيد ميوه و مركبات مصرف كنيد؛ اما در خوردن موز احتياط كنيد تا دچار يبوست نشويد. همچنین استفاده از نوشيدني هاي گازدار درطول سفر به هيچ عنوان توصيه نمیشود. سعي كنيد ازآب يا دوغ كم نمك استفاده كنيد.

29- در صورت مشاهده هرگونه حادثه اكیداً از درگيري، قرار گرفتن در محيط حادثه، تهيه عكس و فيلم برداري خودداري نمائيد.ضمناًعكسبرداري و فيلم برداري از اماكن ممنوعه (سيطره ها، پادگانها، ماشين ها و افراد نظامي و ...) جرم بوده و به شدت با آن برخوردمي شود.

30- از پذيرش امانت (هرگونه بسته، پاكت، پول و...) از افراد ناشناس و حتي آشنايان براي حمل به عراق و بالعكس خودداري نماييد. همچنين از جابجايي بار افراد ناشناس در طول سفر بخصوص در كشور عراق خودداري فرمائيد.                                             

                                                                                                            روابط عمومی حج وزیارت خراسان جنوبی

عکسهای مرتبط