جمعه 07 اردیبهشت 1403
EN

خبرگزاري

22 نکته کلیدی پیرامون سفرهای زیارتی عتبات عالیات

22 نکته کلیدی پیرامون سفرهای زیارتی عتبات عالیات
باسمه تعالی
السَّلام عَلَى الحُسَيْن وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ وَعَلَى أصْحابِ الحُسَين(ع)
22 نکته کلیدی پیرامون سفرهای زیارتی
با عرض سلام و خیرمقدم خدمت شما هم استانی عزیز;
همانگونه مستحضرید برابر تبصره 2 ماده 7 قانون اصلاحیه مواد 2 و 7 قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی، کلیه اشخاصی که قصد انجام فعالیتهای سیاحتی و زیارتی دارند موظفند حسب مورد، نسبت به اخذ مجوزهای موضوع ماده 7 قانون اقدام نمایند، ضمن اینکه برابر تصویبنامه شماره 14404/ت23203هـ مورخ 1380/04/05 هیأت محترم وزیران، صدور کلیه مجوزهای زیارتی از اختیارات قانونی سازمان حج وزیارت می باشد، لیکن متأسفانه مشاهده می شود برخی اشخاص حقیقی و حقـوقی فـاقـد مجـوز، با سوء استفاده از احساسات پاک و ارادت خالصانه مردم شریف استان به ائمه معصومین (ع)، اقدام به اخذ وجه و ثبت نام و اعزام آنان به عتبات عالیات بصورت غیر قانونی می نمایند که این امر ضمن نقض آشکار قانون، تبعات جبران ناپذیری برای زائرین عزیز به دنبال دارد. در ذیل تفاوتهای مربوط به نحوه خدمات ارائه شده در کاروانهای غیرمجاز در مقایسه با کاروانهای تحت پوشش سازمان حج و زیارت جهت آگاهی و تنویر افکار عمومی تقدیم میگردد.
1-عدم قرارداد امنیت :
گروههای غیرمجاز اعزامی به عتبات عالیات از پوشش امنیتی داخل خاک عراق بهره مند نمی باشند که این مهم فقط از طریق کاروانهای زیارتی تحت پوشش سازمان حج و زیارت میسر می باشد.
2-عدم وجود بیمه و یا کامل نبودن آن:
گروههای زیارتی غیر مجاز به منظور کاهش هزینه ها، اقدام به پوشش بیمه ای زائرین ننموده و در صورت بروز حوادث، شرکتهای بیمه پاسخگو نمی باشند درحالی که زائرین اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت با حداکثر سقف بیمه و خدمات بیمه ای، بیمه می شوند.
3-نداشتن قرارداد با مرکز پزشکی حج وزیارت :
زائرین گروههای غیر مجاز از خدمات مرکز پزشکی حج و زیارت برخوردار نیستند این درحالی است که زائرین اعزام شده از طریق سازمان حج و زیارت، تحت پوشش خدمات مرکز پزشکی حج می باشند.
4-تحویل ارز همراه زائرین:
گروههای زیارتی غیر مجاز، امکان تهیه ارز همراه، برای زائرین ندارند درحالی که به کلیه زائرین اعزام شده از طریق سازمان حج و زیارت، پرداخت ارز ، امکان پذیر است.
5-تعداد ایام سفر 6 روز یا 5 روز :
بعضاً مشاهده گردیده که گروههای غیر مجاز با اعلام طول سفر 5 یا 6 روزه، زمان حرکت تا بازگشت به ایران را نیزمحاسبه کرده و مسیر رفت و برگشت را نیز جزء اقامت زائرین محسوب می نمایند.
6-باتوجه به گزارشات واصله، دربرخی از کاروانهای هوائی غیرمجاز، شب آخر به بهانه زیارت مرقد مطهر جناب حرعلیه الرحمه پس از خروج از هتل و زیارت، به سمت فرودگاه حرکت مینمایند که موجب کسر پرداخت هزینه یک شب اسکان هتل می گردد.
7-در پروازهای هوائی، گروههای غیر مجاز معمولاً یک وعده صبحانه را به بهانه سرو در هواپیما حذف می کنند .
8-در اعزام زائرین از طریق گروههای غیر مجاز، معمولاً به بهانه اینکه یک شب بیشتر در کربلا اسکان داشته باشند بصورت عبوری زیارت کاظمین را انجام می دهند و غذا نیز از طریق عتبه حرم سرو می گردد و هزینه آن از زائر اخذ می شود.
9- برخی گروههای غیر مجاز با اسکان بیشتر زائرین در نجف اشرف، آنان را به صورت عبوری به کربلا میبرند که این امر نارضایتی زائرین را بدنبال دارد.
10-نداشتن ستاد عملیاتی در عراق:
افراد و گروههای غیر مجاز هیچگونه ستادی در کشور عراق به منظور پیگیری امور زائرین ندارند و در صورت هرگونه حادثه و پیش آمد احتمالی، بیشترین آسیب به زائرین وارد می شود.
11-عدم اسکان در مهمانسرای مرزی:
سازمان حج و زیارت به منظور رفاه حال زائرین عتبات عالیات، در شهر های مرزی با عراق، مهمانسرا ایجاد نموده است که علاوه بر رفع خستگی زائرین ، برنامه های فرهنگیو معنوی برای کاروان پیش بینی شده است ، درحالی که افراد غیر مجاز به نحوی برنامه ریزی میکنند که زایرین با وجود خستگی، شب تا صبح را در مسیر طی نمایند.
12-پرداخت هزینه غذای بین راهی توسط زائر:
در گروههای غیر مجاز، زائر، هزینه غذای بین راهی خود را می بایست پرداخت نماید، درحالی که زائرین اعزامی از سازمان حج و زیارت، در طول سفر هیچگونه وجهی پرداخت نمی نمایند.
13-پرداخت هزینه کاظمین توسط خود زائر:
یکی دیگر از هزینه هائی که توسط زائرین در گروههای غیرمجاز پرداخت می شود هزینه تشرف به کاظمین می باشد.
14-پرداخت ورودیه فرودگاه نجف توسط خود زائر:
در اعزامهای هوایی به کشور عراق، از زائرین گروههای غیرمجاز، ورودیه فرودگاه شهر نجف اشرف اخذ میگردد، درصورتی که در اعزام های هوائی سازمان حج و زیارت، پس از ورود به فرودگاه نجف اشرف، از زائرین هیچگونه وجهی دریافت نمی گردد.
15-استفاده از گوشت بوفالو به جای گوشت گوسفند:
مشاهده گردیده در هتل هائی که کاروانهای غیر مجاز اسکان دارند، برای تهیه غذا، از گوشت بوفالو5000دیناری بجای گوشت گوسفند ایرانی16500 دیناری استفاده می گردد.
16-خدمات هتل:
کاروانهای غیر مجاز در هنگام اسکان زائرین در هتل،جهت کاهش قیمت،خدمات از هتل نمی گیرند و خدمات را خودشان انجام می دهند که باعث کاهش کیفیت خدمات و اعتراض زائرین می گردد.
17-تعداد اطاق و تخت در هتل :
گروههای زیارتی غیر مجاز به منظور افزایش سود دهی و کاهش هزینه ها، معمولا از اطاقهای 3 یا 4 تخته ومجموع 11 یا 12 اطاق استفاده می کنند، درحالی که زائرین اعزامی از طریق سازمان حج و زیارت در اطاقهای 2 و 3 تخته اسکان و تعداد اطاقها نیز 17 باب برای هر کاروان است.
18-گاه مشاهده میشود که برخی از گروه های آزادبر، هزینه سفر را از قیمتهای سازمان حج و زیارت نیز پائین تر اعلام می نمایند ولی در کنار آنها قیمتهائی بالاتر از نرخ سازمان نیز دارند که ابتدائاً ارائه نمی شود.
19- هزینه حمل بار در کشور عراق و در مرزها از زائرین گروههای غیرمجاز در همان محل دریافت می شود در حالی که کاروانهای سازمان حج و زیارت در اینمورد مبلغی دریافت نمی شود.ضمن اینکه برای هزینه های ضروری، مبلغ 1/000/000ریال در اختیار مدیر کاروان اعزامی (تحت نظارت سازمان حج و زیارت) قرار گرفته تا به نفع زائرین در مواقع ضروری هزینه گردد.

20-در کاروانهای اعزامی حج و زیارت، از نیروهای خدمتگزار، با تجربه و گزینش شده(طبق ضوابط سازمان حج و زیارت)استفاده می شود که در صورت قصور با آنان برخورد قانونی می گردد ،در کاروانهای غیر مجاز به دلیل عدم گزینش،از صلاحیت فردی، اخلاقی و اجتماعی آنان اطمینان حاصل نشده و مرجعی جهت برخورد قانونی با آنان وجود ندارد.
21-در اعزام کاروانهای عتبات عالیات، درصورت هرگونه شکایت، زائر می تواند با مراجعه به حج و زیارت استان استیفای حق نماید ،در کاروانهای غیر مجاز، زائران در صورت شکایت می بایست به دادگستری مراجعه نموده و از آن شخص شکایت نماید که به دلیل طولانی بودن مسیر آن ،زائر از شکایت خود منصرف می گردد.
22- در صورت بروز اتفاق و هرگونه حادثه ای برای کاروانهای غیرمجاز، هیچ مرجع قانونی پاسخگو نمی باشد.
مدیریت حج و زیارت استان خراسان جنوبی